Ще вземем решения, заяви премиерът

„Поздравявам всички победители в изборите”, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след първите резултати от exit poll изследванията на балотажа.

„Въпреки че партията е в управление от много години, отново огромен брой избиратели ни дадоха доверието си. След управление на БСП, те имат нула кметове. В момента се върнахме към нормалността. Не е нормално една партия да спечели всички областни градове. По-шарените общински съвети дават възможност да споделим отговорността”, коментира Борисов.

СНИМКИ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ГЕРБ ВИЖТЕ ТУК

По думите му там, където ГЕРБ са загубили, ще могат да видят управлението на опозицията.

„Направили сме си своите изводи, ще вземем решения - повече от 3 пъти кандидат за кмет няма да има, ще вземем много решения в партията”, каза лидерът на ГЕРБ.  

„Ние можехме навсякъде да спечелим, но по-добре е за партията да се очисти, да се обнови”, коментира още Борисов. 

„Не е нормално толкова пъти подред да побеждаваме другите партии. То ми доскучава вече”, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че не харесва независимите кандидати, защото при тях не се знае кой носи отговорност.

Премиерът отказва да участва в среща, която президентът Румен Радев заяви, че ще инициира.


"Не виждам никакъв смисъл в деня на вота да се повдига тази тема", смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призна, че не е сменил още преди кампанията, навреме кандидат-кметовете на Благоевград, Банско и Сандански, за да не разцепи партията, защото дошло цялото ръководство на ГЕРБ в Благоевградско да го умолява да остави предишните кметове. 

„За Благоевград ме е яд, просто няма нещо ненаправено", призна Борисов, като съжали, че Камбитов е имал след първия тур около 15% преднина, но тя се стопила само за седмица, след като се видял записът, на който „играят ръченица с пари на челото". „И хората там дадоха гласа си ГЕРБ да е първа партия, наказаха тези, които не са се държали прилично", заключи Борисов.

„От утре всички са си пак наши - в смисъл, добре дошли. И действаме за доброто на хората", коментира премиерът.

Борисов посъветва всички нови кметове „да спрат с това - ще намаляваме данъците!".

„Прагматичният кмет - особено на София - камините, твърдото гориво, минаването през центъра, не може градът да няма никакви приходи и те да се правят на добри и да намаляват данъци. И аз искам да съм добър, но хазната трябва да се пълни", коментира премиерът.

„Отношенията с коалиционните партньори са прекрасни. В Пловдив сме трите партии заедно. Във Варна ги няма БСП”, каза още Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.