Ще получи ли адекватно наказание 32-годишният Ангелин от Мъглиж?

Мъжът, гаврил се с беззащитно кученце в мъглиж, е задържан. Кадрите възмутиха хиляди в социалните мрежи, а реакцията на полиция и прокуратура не закъсня.

След разпространението в интернет на кадри как мъж се гаври с беззащитно животно, само за няколко часа в полицията и прокуратурата в Казанлък са получени 39 сигнала за зверството. Извършителят беше задържан в гр. Мъглиж.

Задържаха мъж за брутално насилие над куче

“Времето,което ни отне за задържане и установяване на извършителя е около два часа”, каза главният инспектор Христо Петров от РУ Полиция-Казанлък.

32 годишният Ангелин е познат на полицията и неведнъж е насилвал животни. „Той ни заведе благодарение на полицията до кучето. В добро здравословно състояние е кучето в момента се чувства много добре”, каза още Ивелина Недкова от Animal Hope Bulgaria – Kazanlak. Роднините на Ангелин бяха учудени от задържането му. Според тях животното имало ваксина. Той е признал вината си пред полицията.

Мъжът, който се гаври с беззащитно животно, е освободен  срещу гаранция от 250 лева. 

Пред разследващите той обяснил агресията си с това, чуе бил ухапан от кучето. След задържането, мнозина смятат, че Ангелин е предал друго куче. „Записите са гледани детайлно. Водени са няколко пъти беседи с него. Записът е правен не непосредствено преди качването му в интернет, а около месец преди това. Кучето е претърпяло развитие във възрастта си, но към момента считаме, че това е същото куче”, каза главният инспектор от РУ Полиция-Казанлък.

 

Настояването е за спазване на закона и максимална присъда за нечовешкото издевателство върху животното. „Крайно време е вече в България всеки да си получава заслуженото, да няма такива отървали се от закона. Законът е записан, да се спазва и изпълнява”, каза Румен Недков.

Прокуратурата повдига обвинение срещу 32-годишния Ангелин. Той може да получи ефективна присъда до 3 години и глоба до 5 000 лв.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.