Те се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив

Мълчалив протест пред Съдебната палата в Пловдив. Десетки се събраха, за да поискат доживотен затвор за убиеца на млада жена от пловдивското село Куртово Конаре. Обвинен за престъплението е нейният годеник.

Оставиха в ареста мъжа, обвинен за убийството на годеницата си

Според разследващите убийството е извършено от болезнена ревност. Недоволните изразиха и възмущението си, че трета година вече чакат справедливост, а делото започва отначало за втори път. Илиян Рангелов, който беше осъден на две инстанции, получи 16 години затвор. Сега настоява присъдата му да бъде намалена. Това може са се случи само, ако признае вината си.

Убиецът от Куртово Конаре опитал да се самоубие

„Това обстоятелство, ако признае вината си, съдейства и т.н., би могло да се отчете от съда като смекчаващи отговорността му, но не да доведе автоматично до редуциране на наказанието с една трета, както беше преди изменението на НПК”, обясни прокурорът по делото Георги Гешев.

Годеникът на младата жена от Пловдивско призна, че я е убил

„Днес трябваше децата на Милена да тичат. Тя трябваше да стане майка. А ние сме тук, защото не можем да осъдим убиеца й и няма да спрем. Ще се борим докрай”, заяви майката на жертвата.

„Нито веднъж не каза, че съжалява. Дори с държанието си не показва, че съжалява за постъпката си. Поведението му е арогантно, на един, за мен, завършен убиец”, смятат приятелки на Милена.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си