Проблемът ще бъде обсъден в Тристранката, заяви още Борисов

"Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника няма да бъде внесено в Народното събрание. Няма входирано предложение, няма и да има входирано предложение. Не може в България всеки, който си вземе болничен, полицай да го проверява болен ли е. Защото масово се лъже с това. Тази тема няма да бъде вкарвана в парламента". Това съобщи пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който провери обхода на Габрово.

Борисов: Радев и БСП правят всичко на инат (ВИДЕО)

„Работодателите казват, че работниците им си взимат болничен и отиват някъде. Или по - лошо, отиват да работят на друго място. На тяхно място трябва да се назначи някой, за да не спира

производството и става огромен проблем. В Тристранката и със синдикатите ще се обсъжда този проблем”, добави той.

БИЗНЕСЪТ: Ако се ограничат безобразията с болничните, ще имаме 1 млрд. БВП повече

"Дори лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се продължава така. Не може да се толерират тарикати. За това не се съгласих и няма да се входира, да наказваме истински болния заради тарикатите. Всички ние трябва да се борим. Дори и медиите, както с Пазарджишката болница. Трябва да ги изловим и това да стане изключение, а не правило. Искам да видя нетърпимостта в хората. Защото като се вземе болничен, от вашите пари се взима”, коментира още Борисов.

НОВАТА ИДЕЯ ЗА БОЛНИЧНИТЕ: Управляващите в спор, опозицията атакува (ОБЗОР)

„Ще обсъждаме в Тристранката проблема с болничните, с ТЕЛК-овете, с  фалшивите инвалидни пенсии. Всички се радваме, че индустрията, икономиката и БВП нарастват. Само, че пределите на работещите хора имат лимит. Не може да оставим 2 милиона да работят максимално, а останалите покрай тях да се измъкват. Гръцките хотелиери ще протестират повече от синдикатите, ако приемем такова решение”, смята министър-председателят.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИНСПЕКЦИЯТА НА БОРИСОВ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.