Дъщеря му го издирва от месеци, резултат няма

Мъж от врачанско село е отвлечен и изведен от България с цел просия. В това са убедени близките му. Преди да изчезне безследно, мъжът е принуждаван да проси в Италия. Върнали го в страната ни без никакви документи. Мариус Петков се издирва от Интерпол, засега без резултат.

Въоръжен грабеж и отвличане: Защо извършителите не са зад решетките?

Той е на 60 години, инвалид, без два крака. Изчезнал е през 2016 година. „В неговото състояние той не е способен да работи нещо друго. За това смятам, че е заминал именно с тази цел. По-рано пак е заминавал за просия. Лично той ми го казва. За последно на 16 септември 2016 година се чухме с него. Тогава ми каза, че е на ферибота във Видин и ще заминава някъде, но не знае къде. След това изгубихме контакт. Седмица по-късно телефонът му не съществува”, разказа Нели Николова.

Турски гражданин отвлечен и пребит в Свиленград

От полицията обяснили на близките на Петков, че той е тръгнал за чужбина с още 7 души от ромски произход. Те са от Монтана. Проведени са разпити на въпросните лица. По техни данни възрастният мъж е забелязан за последен път на едно от летищата в Париж и разполагал с 40 евро.

Повече подробности гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.