"Неправилни решения доведоха до оставката му", каза Велчев

Натрупване на напрежение в системата е довело до поисканата и приета оставка на министъра на труда и социалната политика, каза тази вечер пред журналисти зам. председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев, цитиран от БТА.

Може би неправилни и ненавременни решения са довели до това премиерът да поиска и да приеме оставката на Бисер Петков, допълни Велчев. По думите му има натрупано напрежение в системата и е естествено да се вземат мерки. Няма нищо лошо в смяната и при последните избори се показа, че хората искат промяна, искат реформи, така че всяка една партия, ако държи на себе си и иска да се развива и да бъде подкрепяна, това е формата и начинът да съществува, посочи Красимир Велчев. Той присъства тази вечер в Благоевград за официалното представяне на новото ръководство на партията на местно ниво пред актива на ГЕРБ в областта. На 22 ноември на свое редовно заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ избра евродепутатът Андрей Новаков за областен координатор за партията за Благоевград. За ръководител на общинската структура е избрана Росица Димитрова.

Борисов поиска и прие оставката на Бисер Петков

По повод промените в ръководните позиции на партията, Красимир Велчев коментира, че по този начин се вслушват в мнението на хората. Той подчерта, че въпреки, че кметът на Благоевград не е от ГЕРБ, партията е първа политическа сила в местния парламент. Трябва отсега да мислим и да работим за следващи избори, така че да се затвърди това, което ГЕРБ и правителството на Борисов са направили в този регион, посочи Велчев. Според него грешката е в организациите на партията и трябва да се вземат необходимите мерки, за да се поправят. Виждате какво се направи и от предишното ръководство тук, със санираните блокове, но явно че някъде сме сбъркали и затова търсим решение, допълни Велчев.

Евродепутатът и нов областен координатор на Благоевград Андрей Новаков заяви, че организационно няма да е проблем да съвместява работата в Европейския парламент и в партията на областно ниво. Тази вечер сме тук за да чуем мнението на всички колеги, да изчистим каквото има и да продължим напред, каза Новаков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.