Очаквам следващите дни ЕП ясно да заяви своето становище до ЕК, заяви евродепутатът

„Мониторингът върху България ще бъде свален и очаквам в следващите няколко дни Европейският парламент ясно да заяви своето становище до Европейската комисия”. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев, който говори на специална пресконференция за това кога мониторингът на Европейската комисия над България ще отпадне и какви са европейските планове за борба с корупцията и тежката престъпност.

„Надявам се, че ударите срещу България не са заради това, че ще има по-малко грантове и траншове, защото България заслужава да бъде третирана като нормална европейска държава. Видяхте, че тук се обсъждаха много сериозни неща за борбата срещу корупцията. Нито една държава не може да се справи сама. От много време пресираме ЕК да има общоевропейска стратегия за борба с корупцията, да има общ европейски мониторингов механизъм, да се създадат такива оръжия за борба с корупцията, с организираната престъпност, че наистина да има постижения, защото видяхте, че докладът през 2014 г., който тук беше споменат няколко пъти, показа, че наистина има проблеми във всяка една държава-членка. Преди нас имаше държави с много по-големи проблеми”, коментира Радев.

„Последният доклад по CVM казва, че сме изпълнили всички изисквания. Имаме да правим още много. Ние го правим не заради Брюксел, а заради българските граждани. Много се надявам, че при мандата на г-н Гешев ще се подобрят още повече показателите, по които досега ни наблюдаваха”, заяви Емил Радев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.