От КАТ ще следят за превишена скорост с камери от цивилни коли

Засилен трафик се очаква в последния работен ден преди Коледните празници. Около големите търговски центрове се извиха опашки от автомобили, които искат да паркират. Други се оказаха в капана на подземните паркинги и чакаха с часове, за да излязат.

3600 полицаи излизат на пътя, за да следят спазват ли се правилата. Всички камери на КАТ също ще влязат в употреба на днешния ден, като включително за превишена скорост ще се следи и с камери от цивилни коли. За целта са сформирани мобилни групи. 

Стриктно ще се следи и за каране в аварийната лента на магистралата. Санкцията за нарушението е 1000 лева глоба и отнемане на книжката за 3 месеца.

ПРЕДПРАЗНИЧНОТО ПЪТУВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА: Къде са най-натоварените участъци?

За да остане трафикът нормален -  от 16 до 20 часа се забранява движението на превозни средства над 12 тона по магистралите и част от републиканската пътна мрежа. От Пътна полиция съветват да се въоръжите с търпение и да шофирате внимателно с подготвени за зимните условия автомобили.

Следобед в понеделник потокът от коли, които излизат от големите градове рязко се увеличи.

Към 19 ч. движението по пътищата в Югозападна България е спокойно. През деня обаче се образуваха колони и тапи заради транспортирането на извънгабаритен товар от Кулата до София.

Информация: Владислава Тричкова, Антон Чавдаров