МВР влиза на проверка във всички ВиК в страната, обяви премиерът Борисов

Община Перник ще получи във вторник още 30 млн. лв., за да се справи с водната криза, оставила хиляди без вода. Това обяви Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерски съвет.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Приехме постановлението - 30 млн. от утре ще се разпоредят по сметките на общината. Преди дни отпуснахме  още пари. И с тези стават 35 млн. дотук. Планът ми е даден от кмета – включва нов водопровод, довеждане на вода, ремонт на пречиствателните станции, ремонт на канализацията на града”, поясни Борисов.

По думите му машините в Перник ще работят и на Нова година. „На 31.12 ще работят до 16.00 ч. и на 1-ви ще продължат. Ако всичко се изпълнява по план, при финансирането няма причина да не върви и министърът ще е там”, каза още премиерът.

Борисов иска преглед на приватизационните сделки за големите мощности на Перник (ВИДЕО)

Борисов обяви, че полицията влиза на проверка във всички ВиК дружества в страната. Министър-председателят увери, че всички, които носят отговорност за ниското ниво на язовир „Студена“, което остави без вода областния град и няколко села, ще понесат наказания. „Който каквото е надробил, трябва да си го изсърба. Това е работа на прокуратурата, аз на тях не им се меся“, посочи Борисов.

От своя страна кметът и областният управител на Перник благодариха за ангажимента на управляващите да помогнат за решаването на проблема.

„Да изпратим една добра година, а през следващата да решим кризата в Перник“, заключи премиерът Борисов.