Президентът с нова критика към управляващите заради водната криза

Президентът с нова критика към управляващите заради водната криза. Според Румен Радев не само в Перник, а в цялата държава хиляди са заплашени от воден режим.

"Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. Много е важно да има друг подход – с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща", заяви Радев в Белово.

Прокуратурата извади свидетелски показания за водната криза в Перник

„Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване. Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем“, заяви Румен Радев и допълни, че цели села са на воден режим от години.

Президентът отново подчерта, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността и случващото се в Перник е само най-видимият резултат от такъв стил на управление.

Нивото на язовир „Студена” е близо до критичния минимум (СНИМКИ)

"Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но виждаме как такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават“, заяви Румен Радев и посочи, че списъкът с проблеми в държавата може да се допълни с примери от много други сектори като нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетика, здравеопазване, образование.

Не е добре да се бърка Националната служба за охрана с частна охранителна фирма", заяви президентът Радев в отговор на въпрос за законопроекта на ДПС, свързан с дейността на НСО.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си