„В момента имаме правителство на малцинството”, добави още тя

„Колегите от БСП са написали 40 страници мотиви за вота на недоверие. Нашите колеги, специалисти в областта, ще изложат мотивите на ДПС в пленарната зала. Не подписахме искането за вот на недоверие. Като опозиция и политическа сила сме разписали много ясно, че екологичните проблеми и тези, свързани със средата, в която живеем, трябва да бъдат акцент. Не подписахме, защото имаме други аргументи, които ще изложим в зала. Част от тях се припокриват с тези на БСП, но други – не”. Това заяви в студито на „Здравей, България” Нигяр Джафер от ДПС по повод предстоящия вот на недоверие. 

Левицата внесе мотивите си за вота на недоверие

„Мантрата, че не трябва да се прави нищо, за да не се разклаща стабилността на това управление, доведе до разпад на цели сектори. Не може с аргумента, че трябва да осигурим спокойствие на кабинета, да не се извършват жизненоважни реформи. Отричането от реформи, страхът от непопулярни мерки, непредприемането на нищо, доведе до ситуацията, на която днес сме свидетели. Не само в сектор водоснабдяване, но и в екологичния сектор и управлението на отпадъците. Здравеопазването е типичен пример за това”, добави Джафер. 

„ГЕРБ трябва да разбере, че всяка реформаторска стъпка ще нанесе по-малко имиджови щети, отколкото това да живеем от криза в криза и от скандал в скандал. Поредният скандал само доказва, че страхът от това как ще се предприемат дадените реформаторки стъпки води до популизъм”, обясни депутатът от ДПС. 

Рамадан Аталай: С вота на недоверие искаме да разберем кое е мнозинството в НС

„В момента имаме правителство на малцинството. Откакто малкият коалиционен партньор, който освен да създава хаос в управлението, не прави нищо друго, се разпадна и „Атака” не е част от това управляващо мнозинство, нещата изглеждат драматично”, каза още Джафер. 

На въпрос дали ДПС би участвало в съвместно управление с БСП Джафер обясни, че принципът на партията не е „стани, за да седна”. „Ние говорим от доста време, че бихме искали страната да се управлява с програма за догонващо развитие и да има обединение около ясни приоритети”, обясни Джафер. 

Повече гледайте във видеото.