Това стана преди заседанието на Министерски съвет

С намек за конфликта между прокуратурата и президентството премиерът нареди на министрите да не коментират обтегнатите им отношения. И разреши намеса на правителството само при конретни нападки срещу Министерския съвет. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

"Забранявам да се месите и да коментирате конфликтите между другите институции", заяви той.

„Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна. Ние не сме никаква страна, ние си гледаме нашата институция. Единственото, което съм реагирал, е, че не съм отишъл на консултации, но не съм бил поканен, отиде Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява, това е тенденциозно и неправилно. Няма случай, когато президентът Радев да ми е поискал министри и да съм му отказал, но да не ме поканиш, а да ми викаш хората. По другите теми ние не участваме и не вземаме отношение по никакъв начин, не е наша работа, да ви е ясно”, каза още Борисов.

Прокуратурата прекратява всякакви контакти с президентството

По темата за Еврозоната, той заяви, че когато си в Еврозоната не можеш да си от държавите, които са на втора скорост.

"В общото европейско семейство, общите финанси, кой колко харчи, защо, всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта. Чудовищни неща чух. Възложил съм на Горанов да покани управителя на БНБ, Менда Стоянова, от финансовата комисия, от другите партии, вземете едно решение, за всички страхове, които се опитват от опозицията да насаждат. За да не кажат, че двама души – Горанов и управителят на БНБ Радев, само биха могли да вземат подобно решение", обясни Борисов.

ГЕРБ: Радев не е поканил Борисов на дебата за изборния процес

"С вота за недоверие БСП и ДПС опитаха да направят нова коалиция. ГЕРБ и Обединени патриоти подкрепиха правителството, така че захващайте се за работа, за да си завършите задачите. Прекрасно знаем как управляваха при Пламен Орешарски", посочи Борисов.

 

"В лъжата, манипулацията и най-вече в преиначаването на фактите, те нямат равни. Не случайно толкова години са били на власт. В управлението на БСП и ДПС къде са подменени водопроводите, за да кажат, че са работили? И като дойдоха ГЕРБ и Патриотите, това е спряло. Това, че 70 години не е ремонтиран водопроводът на Перник ще ни струва 60 млн. лева", каза още Борисов.

Борисов: България е близо до влизане в Еврозоната

"Още днес започва работа по изграждане на водопровода от Мало Бучино към Перник - не дни, и часове не трябва да се губят. Първите два километра тръби вече пътуват за там. 26 милиона лева ще струва новият водопровод - това е единственият начин в рамките на 30 - 40 дни да се докара вода до Перник", заяви Борисов относно водната криза в Перник.

По думите му водопроводът може да бъде изграден за 30 дни. Борисов разпореди на енергийния министър Теменужка Петкова да провери за нелегално работещи ВЕЦ-ове. 

"Има сигнали за два ВЕЦ-а, които работят тайно през нощта, това лесно може да се провери през електроенергийния системен оператор", каза премиерът.