Това се казва в декларация на парламентарната група на управляващата партия

"Ние, от парламентарната група на ГЕРБ, ще решим, защото имаме достатъчно брой депутати, дали да искаме импийчмънт на президента или не. Можем да вкараме такава процедура, когато чуем решението на КС". Това се казва в декларация на народните представители на управляващата партия, представена от депутата Георги Марков.

"Президентът да каже по кой член от Конституцията сваля доверието си от правителството", настоя Марков. По думите му само българският народ и избирател може да свали доверието си и има член 1, който казва, че България е парламентарна република и в нея изпълнителната власт, в лицето на кабинета, получава своята власт само от Народното събрание, а то - от българските избиратели. 

Борисов: Не воюваме, ние не сме нарушили добрия тон

"Много съжаляваме за тази издънка на държавния глава, но вече не го считаме за президент на всички българи. Оставаме верни на нашите избиратели, ще победим на парламентарните избори през 2021 г. и ще вървим напред. Безпрецедентно е български държавен глава да раздели нацията и да каже, че той е с онези милиони, които гласуваха против ГЕРБ, а не с тези, които осем пъти избираха ГЕРБ. Той обиди нашите избиратели и не може да бъде вече техен президент", категорични са от партията.

"Трябва да сме горди, че БСП е силна партия, една от най-силните социалистически партии в Европа, по-силна от френската, германската - това прави нашите победи още по-сладки, значи ние сме още по-силни да побеждаваме в осем парламентарни вота с осем на нула. На президента му се присънваха революции, той говореше, че хората са на улиците, но те бяха много малко. И срещу Макрон има хора на улицата", каза още Марков от парламентарната трибуна.

Президентът: Снемам доверието си от правителството (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според управляващите Румен Радев е произнесъл "тежка, невярна присъда на българските институции - че те били парализирани". "Кой е парализиран - КС, който образува дело по искане на главния прокурор за импийчмънт на държавния глава и трябва да каже кога той нарушава конституцията?. Нима е парализирано българското правителство, което доведе безпрецедентно в България 34-ма министър-председатели от цяла Европа?", запита Марков.

"Българското правителство решава проблема в Перник. Главният прокурор е подгонил бандитите, не стои във фризера", посочи още народният представител.

Борисов за изявлението на Радев: Това е пряка намеса в независимостта на властите (ВИДЕО)

Той отбеляза, че заплатите у нас никога не са били по-високи. Управляващите припомниха, че по времето на Жан Виденов възнагражденията са били три долара. Останали са ниски и по време на "паралелната държава, когато, заедно с ДПС, направихте премиер Илия Павлов и той управляваше от Бистрица", припомни Марков. И завърши: "Ние от ПГ на ГЕРБ можем, но не казваме, че сваляме доверието си от държавния глава, не го правим. Нашият премиер превъзхожда Радев в едно много важно нещо - обичлив човек е".