Така, Алиасим вече очаква на 1/4-финалите

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преустанови участието си на АТП 500 в Ротердам на осминафиналите след поражение в два сета от Феликс Оже-Алиасим (4:6, 2:6) за малко под час и двайсет минути игра в зала „Ахой”. Въпреки чистата загуба за родния тенисист, той показа добра игра срещу 18-годишния канадец, но поставеният под №21 Алиасим изигра превъзходен мач в нидерландския град и в крайна сметка заслужи продължаването си напред на турнира, провеждащ се в зала.

Григор Димитров стартира с победа в Ротердам (ВИДЕО+СНИМКИ)

В първия сет Алиасим проби при 2:3, но при последвалия си сервис-гейм канадецът допусна бърз рибрейк и Гришо се върна в мача. Всичко вървеше добре за българина, но при следващия негов сервис-гейм той допусна втори пробив, който спомогна на Оже-Алиасим да продължи уверено частта и да вземе първия сет.

Гришо облече шантав анцуг и получи предложение за брак в Мелбърн (ВИДЕО+СНИМКИ)

Втората част пък премина изцяло по исканото от Оже-Алиасим, който в третия гейм проби сервиса на българина. Димитров имаше няколко шанса да върне пробива на опонента, но вместо това тъмнокожият Оже-Алиасим реализира втори пробив за 5:2 и с категоричен сервис гейм приключи мача.

Така, Алиасим вече очаква на 1/4-финалите триумфиралия между Алиаш Бедене и Стефанос Циципас, които играят на 13-и февруари.