Тя заяви, че следващите седмици ще бъдат решаващи за въздействието на заразата

Международният валутен фонд (МВФ) се надява, че националните правителства и централните банки ще разработят отговор на епидемията от коронавируса, когато се изясни нейното въздействие върху икономиката. Това заяви днес управляващият директор на фонда Кристалина Георгиева в реч пред Мюнхенската конференция по сигурността, предаде БТА.

Шестима китайски медици станаха жертва на коронавируса

Според нея следващите няколко седмици ще бъдат решаващи за образуването на цялостната картина за въздействието на заразата в Китай и по света. "Така че тогава можем да се споразумеем за синхронизирани или по-добре коордиинрани мерки за защита на световната икономика от по-сериозен трус", каза българката пред делегатите. "Можем ли да направим това? Да. Ще направим ли това? Аз наистина мисля, че ще го направим", подчерта тя.

Китайските лекари откриха начин за лечение на заразените с коронавирус

В речта си Георгиева предупреди засега да не се чертаят прогнози поради липсата на достатъчно информация и отбеляза, че експертите, които правят прогнози за отражението на епидемията върху икономиката, поемат риск. Шефът на МВФ сподели, че най-големите й опасения са овладяването на епидемията и възстановяването на икономиката да не доведат до избухването на нова вирусна епидемия. Кристалина Георгиева препоръча на хората "да се молят за най-доброто и да се готвят за най-лошото".

Ананиев: България е въвела ефективни мерки срещу коронавируса

ЕПИДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС: Тестове на ваксина ще започнат до 2-3 месеца

ПРОБИВ: Откриха метод за лечение на коронавируса

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК