Ученик подал сигнал до 112, след като видял оръжието

Пистолет изпадна от джоба на 59-годишен учител в час по история. Това се е случило в четвъртък в силистренското основно училище "Иван Вазов" пред очите на петокласници. Ученикът, който първи забелязал оръжието, подал сигнал на тел 112.

Подсъдим се застреля в съда, след като получи присъда за корупция

Установено било, че пистолетът е боен, бил е зареден и законно притежаван. Оръжието вече е предадено в МВР. Според информация на NOVA учителят имал три оръжия.

Преподавателят отказа да застане пред камерата ни, но разказа за NOVA, че трябвало оръжието му да мине на проверка след края на занятията, защото е бивш служител на МВР. Сложил го в джоба си, тъй като се притеснявал да го остави в колата. 

НАСИЛИЕ В УЧИЛИЩЕ? Родители твърдят, че синът им е бит, защото пил вода в час

„Бях в отпуска. Разбрах по телефона за станалото. Пистолетът е видян само от 2 деца. По думите им учителят е поставил оръжието на стола и седнал. До този момент преподавателят изпълняваше коректно задълженията си”, разказа директорът на училището Росица Трендафилова. И допълни, че мъжът сам е решил да напусне работа. 

НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: ВИДЕО от охранителни камери показва как служител на МВР обра игрална зала в Перник

Зам.-кметът на Община Силистра Мария Недялкова поясни, че контролът в училищата ще бъде засилен. Разпоредена е проверка по случая, а родители и учители са шокирани след станалото.

Репортер: Наталия Йорданова