„Важно е да има справедливост”, каза в ефира на „Неделяна на NOVA” лидерът на ВОЛЯ

„Задължително е давностният срок да отпадне и сделките, свързани с приватизацията отново да бъдат разследвани. Парите на българите бяха ограбени. Те трябва да бъдат върнати и да се влеят в пенсионната или здравната система. Дори само наказанието ще успокои хората, защото иначе излиза, че който е крал най-много си живее спокойно. Аз също искам справедливост. Спомням си как се развиваха нещата по времето на Костов. Това не ме прави щастлив”, заяви в ефира на „Неделяна на NOVA” лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Какво не знаем за приватизираната България?

Той допълни, че партията му е независима. „За всички е ясно, че ние сме опозиция. Нито сме с едните, нито с другите. Естествено, ако от някоя страна излезе предложение, което е полезно за хората, ние ще го подкрепим. Всеки политик е длъжен да спазва обещанията си, които е дал по време на предизборната кампания. Ние сме единствената формация, която не успяха нито да я купят, нито да я уплашат. Не сме замесени в никакви корупционни сделки. Ако излезлите СРС-та са истина, президентът трябва да си е подал отдавна оставката или да излезе и да опровергае казаното. Той само пита: „Законно ли е да ме подслушвате””, каза още Марешки.

ПРЕЗ АПРИЛ: ВОЛЯ започва подписка за референдум

Преди дни стана ясно, че ВОЛЯ иска национално допитване за въвеждането на еврото. „Има опасност хората да бъдат ограбени чрез промяна на курса. Странно ми е, че много хора си обърнаха всички левове в евро сега. Важно е този въпрос да бъде поставен, за да няма паника”, каза още Марешки.

Повече гледайте във видеото