Бившият директор на Националната полиция е категоричен, че няма формула за ликвидиране на битовата престъпност

„Криминалният контингент трябва да бъде притискан, наблюдаван и контролиран. Аз одобрявам акциите на МВР и прокуратурата, защото те са насочени срещу тези, които страшно много тормозят хората. Досега няма формула за ликвидиране на битовата престъпност няма, в цял свят има такава. Но тя трябва да бъде сложена под контрол”. Това заяви в предаването „Неделята на NOVA”  бившият директор на Националната полиция ген. Васил Василев.

Акции срещу битовата престъпност на различни места в страната (ОБЗОР)

Той коментира и протестите срещу искането за по-лека присъда за 21-годишния Мартин Трифонов, осъден за убийството на Кристин от Сотиря. „Няма за какво да протестираме срещу независимата съдебна система. Законното право на този човек, макар и престъпник, е да се жалва. От друга страна идва уличното правосъдие, което Обществеността, този кмет, тази полиция са го оставили да не учи. Да си остане на развитието на първобитен човек”, каза ген. Васил Василев.

Гешев: Ако не се справим с битовата престъпност, по-добре да закрием държавата (СНИМКИ)

Според него полицейските служители, които опитаха да осребрят тото фиш, откраднат от възрастна жена, са обмисляли дълго това деяние. Той е категоричен, че преразпределението на блага и територии няма да свърши.

Задържаха шефа на митническия пункт на "Калотина" и над 30 митничари и граничари (ВИДЕО)