Във вторник се проведе полицейска акция в Белозем, след като бандити нападнаха възрастна жена

Органите на реда удариха битовата престъпност в Белозем, където започна полицейска акция, а на място пристигна главният прокурор Иван Гешев заедно с вътрешния министър Младен Маринов. Повод за проверката е последното брутално нападение над самотна пенсионерка в града. 89-годишната жена е била ограбена в нощта срещу събота, съобщи Дарикнюз. Тя е била нападната от двама души около полунощ. Те са били арестувани часове след грабежа.

19 задържани при спецакция в Бургас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: БГНЕС

Жената е живеела сама. Тя се опитала да избяга от обирджиите, но е паднала и си счупила тазовата кост, разказаха местни хора. Според тях от дома ѝ била открадната микровълнова печка, телефон и бойлер за бързо нагряване на вода от чешмата в кухнята. 

На сутринта жената била открита от сина си на земята. Тя е откарана в болница, съобщиха от полицията. Състоянието ѝ е сериозно.

„Това, което се случи с възрастната жена, е безобразие. Ако не може да се оправим с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата“, категоричен бе Иван Гешев. 

В момента се извършват процесуално-следствени действия от служителите на реда на място. 

„Повече не можем да позволим да продължава така. Като дойде цялата държава в селото и министърът и прокуратурата си свършат работата, ще се оправят нещата. Въпросът е да има желание, а желание има“, заяви главният прокурор.

Задържаха шефа на митническия пункт на "Калотина" и над 30 митничари и граничари (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

Във вторник се проведе нова акция на прокуратурата и МВР срещу битовата престъпност на територията на община Раковски, предаде БГНЕС. 

Главният прокурор разговаря с кмета на общината Павел Гуджеров и на село Белозем - Виолета Петрова. Пред тях Гешев изтъкна, че „за да се случат нещата на местно ниво, трябва да има добро взаимодействие с полицията, с прокуратурата и своевременно да се сигнализира за проблеми. Ако държавата не може да се оправи с битовата престъпност, възниква въпросът с какво може да се оправи. Решени сме с г-н Маринов в края на годината нещата да изглеждат по различен начин. Това, което правим за битовата престъпност няма как да стане без взаимодействие с местната власт. Вие най-добре си познавате хората, ние с изпълнителната власт можем само да Ви съдействаме“.

Проверени са били 420 лица, от които близо 60 криминално проявени. Открити са акцизни стоки без бандерол, крадена дървесина и фалшиви пари.

Спецакция срещу битовата престъпност в Омуртаг