Органите на реда са блокирали всички входове и изходи на града

„Провежда се полицейска акция в Бургас, задържани са 19 души”. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от „Фокус”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Предстои задържане на лица вследствие на тези операция. Динамиката е изключително висока. Разбирам, че се затрупвате с информация, която не успявате да отразите. Все още е рано да се определят конкретни данни, но има задържани към момента 19 лица. В момента прокуратурата работи с тях съвместно с органите на МВР, ще преценим на колко от тях ще им бъдат повдигнати обвинения", заяви още Маринов.

 

Снимка: БГНЕС

Той поясни, че деянията са свързани с кражби, с укриване на вещи, предмет на кражби и с наркотични вещества.

Снимка: БГНЕС

Образувани са 7 досъдебни производства към момента по време на специализираната полицейска акция в Бургас. Това стана ясно по време на брифинг във връзка с акцията. Към момента са проверени над 100 моторни превозни средства и над 150 лица.

Спецакция срещу битовата престъпност в Омуртаг

По думите на Георги Чинев, Административен ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас, операцията има за цел противодействие на битовата престъпност, а също така е насочена към лица с неприключили две или повече наказателни производства.

60 арестувани при спецакция в Карловско (ВИДЕО)

„Днешната специализирана операция няма да бъде изолирана, а такива ще се провеждат системно. Общият брой на задържаните лица е 19, от които 6 са с неприключили досъдебни производства. Образувани са 7 нови досъдебни производства ", отбеляза Георги Чинев.

 

Източник: БГНЕС

Зам.-директорът на ОДМВР - Бургас Емил Павлов уточни, че три от производствата са за притежание на наркотици, а четири - във връзка с противозаконно отнемане на превозни средства.

6 дружества са проверени при мащабната акция срещу кабелните пирати (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Освен противодействие на битовата престъпност, тя също така има за цел установяването на нормалната пътна безопасност. Има установени двама неправоспособни водачи, едно лице, управляващо след употреба на алкохол и едно, управляващо след употреба на наркотици. Броят им вероятно ще нарасне до края на деня", допълни Емил Павлов.