Инструментът служи за ориентир на темпото при изпълнение на музикално произведение

Метрономът е уред, отбелязващ кратки промеждутъци от време с равномерни удари. Патентован е от немския механик, пианист, педагог Йохан Непомук Мелцел през 1815 г., като „инструмент за подобряване на цялото музикално изпълнение“. Използва се главно от музиканти като точен ориентир за темпото при изпълнение на музикално произведение на репетиция.

Иджен - индонезийският вулкан, който бълва синя лава (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ако поставите 32 метронома върху неподвижна повърхност и ги настроите извън синхрон един с друг, те ще си останат така. Поставете ги обаче върху подвижна повърхност и ще видите как нещо любопитно ще се случи.

Двойка сключи брак в близост до изригващ вулкан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Енергията от движението на единия метроном оказва влияние върху движението на всеки метроном около него, докато движението на всеки друг метроном от своя страна повлиява обратно върху движението на първия метроном.

Как да се справим с 10-те най-разпространени вредители?

Цялото това "общуване" между метрономите се улеснява от дъската, която служи като енергиен посредник между всички метрономи, които стоят на повърхността й. 

Физичният процес, който наблюдаваме при синхронизираните метрономи (всеки от които представлява просто махало, или ако използваме техническия термин, осцилатор) е в сила и при много други явления, сред които преносът на звука и топлина.

Вижте как точно се случва: