Главният прокурор е в Монтана, където се провежда спецоперация

Акциите срещу битовата престъпност вече дават резултати, отчете главният прокурор Иван Гешев. При поредната операция днес, този път в Монтанско, полицията влезе в селата с най- много регистрирани престъпления.

Спецакция на прокуратурата в Монтанско

След проведената днес акция в десет села на община Монтана и двата ромски квартала на града има един задържан и са образувани две досъдебни производства. Едното е за притежание на марихуана, а другото е за незаконна търговия с черни и цветни метали, както и за притежание на стоки без акцизен бандерол.

 

Още от сутринта полиция, жандармерия и горски окупираха монтанското село Габровница. В една от къщите там са открити незаконни дърва. Главният прокурор също беше в селото, където се срещна и с местното население.

„Целта е хората да са спокойни, да са спокойни за собствеността си, за животните си. Доколкото е възможно. Сега не можем да предотвратим всичко, но се надявам да го приведем до края на годината до едни прилични и по-ниски граници“, каза Иван Гешев.

17 души са задържани при специализирана операция в Разлог (СНИМКИ)

Само в област Монтана от началото на годината се наблюдава около 40-процентен спад на престъпността в сравнение със същия период на миналата година, сочи статистиката.

„Ще се извършват такива полицейски операции периодично, на различни места, внезапно, с цел предотвратяване и намаляване на битовата престъпност, както и превенция и предотвратяване на престъпни посегателства“, обясни окръжният прокурор на Монтана Нина Борисова.

Прогнозите на полицията и прокуратурата в Монтанско е до края на годината престъпленията в региона да намалеят с 1/3.

13 арестувани при спецакция в Гоцеделчевско (ВИДЕО+СНИМКИ)

По време на акцията са проверени и 250 автомобила, като са установени 90 нарушения.