В Инфекциозното отделение има 17 легла с възможност за увеличаване на капацитета до 34

УМБАЛ „Канев“ в Русе е готова да приема пациенти с грипоподобни симптоми със съмнения за коронавирус. Това съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение Иван Иванов, предаде БГНЕС.

В Инфекциозното отделение има 17 легла с възможност за увеличаване на капацитета до 34 легла.

През миналата седмица е изпратено писмо до министъра на здравеопазването, който е разрешил допълнително да могат да се разкрият до 30 легла в стария корпус на болницата в бившето детско отделение. Към момента там има готови 10 легла, а останалите ще бъдат разкрити при необходимост. Допълнително ще бъдат поставени и дезинфектанти на повече ключови места в болницата, за да се увеличи сигурността за пациентите.

Министерството на туризма: Не посещавайте музеи в Габрово и Плевен

УМБАЛ „Канев“ разполага с 200 комплекта гащеризони, 80 маски от висок клас, които са предимно за Инфекциозно и Спешно отделение.

При влошаване на пациенти, ще бъдат транспортирани в специализирани клиники, за да не се допусне вътреболнична зараза. Ако се наложи, в УМБАЛ „Канев“ може да се приемат пациенти от страната, които не са болни от коронавирус.

Втора градска болница в София може да стане инфекциозна при необходимост

Към момента, в Русе няма установен случай на коронавирус. Всички 12 проби, взети от пациенти с белодробни заболявания, са отрицателни. Потвърждение се чака единствено на втората проба на единия от задържаните миналата седмица на "Дунав мост" двама афганистанци.