Експертите вече определят победата на бившия вицепрезидент като почти сигурна

Джо Байдън направи поредна голяма крачка към това да бъде демократът, който ще се изправи срещу Доналд Тръмп на изборите. Във втора поредна вечер на предварителни вотове, бившият вицепрезидент надделя над големия си конкурент в партията Бърни Сандърс.

Джо Байдън влезе в изборите снощи от първа позиция. Преднината му се увеличи, след като стана ясно, че печели с голяма разлика три от петте щата, които гласуваха. „Само преди десетина дни, анализатори определяха моята кампания като мъртва. Днес тя е по-жива от всякога” каза той.

Елизабет Уорън се отказва от надпреварата за Белия дом

Експертите вече определят победата на бившия вицепрезидент като почти сигурна. Въпреки това не всички новини са положителни за него. Бърни Сандърс продължава убедително да печели гласовете на хората под 26 години. На миналите избори една от демографските групи, които не подкрепи Хилъри Клинътн бяха младите демократи. Това се счита за една от причините за загубата й. Байдън се опитва да привлече този електорат.

„Искам да благодаря Бърни Сандърс и неговите поддръжници за неуморимата им енергия и страст. Споделяме обща цел и заедно ще победим Доналд Тръмп. Ще обединим тази нация!”, посочи още той.

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън печели първичните избори в Южна Каролина

Дали Сандърс има шансове, ще стане ясно след седмица. Четирите щати, които дават най-много делегати гласуват на 17-ти март. Към момента изглежда, че ветеранът има нужда от силно представяне след седмица, ако не иска изоставането му да стане прекалено голямо.