Престъпната мрежа е разбита при международна операция

Нанесоха удар върху наркотрафикантите - заловиха катамаран, превозващ 850 кг кокаин от Карибите до Европа, съобщиха от Европол, цитирани от БГНЕС.

Българин е задържан в Турция за трафик на наркотици

Голяма балканска престъпна мрежа за трафик на наркотици, главно кокаин, от страни източници към Европа беше разбита при голяма международна операция. Тази операция удари сериозно и прекъсна един от контрабандните пътища от Централна Америка до Европа.

Това мащабно международно разследване е водено от Черна гора и подкрепено от Европол и правоприлагащи органи от Австрия, Хърватия, Франция, Португалия, Сърбия и Словения.

Разбиха нарколаборатория край Дупница (СНИМКИ)

На 10 март служители на реда от Хърватия, Черна гора и Сърбия са арестували осем участници в престъпната група, за един от които се смята, че е нейният лидер. Оперативните дейности също са били подкрепени на място от двама следователи от Франция и Португалия.

Общо са претърсени 20 места (18 в Черна гора и две в Хърватия и Сърбия). От началото на операцията през 2017 г. са арестувани 12 лица - едно в Хърватия, 8 в Черна гора, четири в Португалия и едно в Сърбия, а петима други заподозрени очакват да им бъдат повдигнати обвинения.