Тази седмица Раева стана баба за втори път, а мечтата на Боряна е медал в Токио

Една от водещите ни гимнастички - Боряна Калейн започна успешно новия сезон. Тя спечели 3 медала в Гран При на Бърно, а голямата й мечта е свързана с Олимпийските игри и амбицията за медал в Токио.

Боряна Калейн - чаровна, силна и завладяваща. През този сезон тя е още по-интересна и по-уверена. В новите си четири съчетания тя влиза в коренно различни образи.

"Четирите съчетания са различни, но музиката ще бъде разнообразна. Съчетанието на топка ще бъде лирично и ще бъде любимо на българите. Предпочитам бухалките, които станаха танцувални. Лентата искахме да е различно и много хора го харесаха. При обрача музика говори за едно момиче, което успява да спаси света", каза Боряна.

Боряна Калейн впечатли с 3 медала от първото състезание, в което участва от началото на сезона. Тя се представи силно в турнира от веригата за Гран При в чешкия град Бърно, спечелвайки златен медал на бухалки, сребърен на лента и бронзов в многобоя.

Коронавирусът удари и Световната купа по художествена гимнастика в София

"Беше важно да покажа новите си съчения, които се възприеха добре. Допуснах грешки, които на следващото ми състезания няма да бъдат видяни. Знам, че мога повече. Имахме две предвидени държавни първенства, които се отлагат. В националния отбор няма психоза и знаем за какво сме в залата", каза още Калейн.

На Световното първенство в Баку Боряна се класира на престижното четвърто място в многобоя и спечели квота за Игрите в Токио. Мечтата ѝ е да се представи отлично на Олимпиадата и да извоюва медал.

"Знам, че мога и вярвам, че ще успея. Искам да си изиграя съчетанията на Олимпиадата, както трябва. Отивам за златен медал, защото нямаме в историята на гимнастиката ни. Трябва да си свърша моята работа", заяви Боряна.

Калейн не игра на контролното състезание в четвъртък в зала "Раковски". Участие взеха пет гимнастички от националния състав, а най-добре се представи Татяна Воложанина.

"Най-доволна съм от Татяна Воложанина, а Катрин и Невена не бяха концентрирани. Имаше голямо развитие по отношение на трудните елементи. Съчетанията са сложни. Татяна е стабилна. Моментната гимнастика изисква трупане на точки. Това нещо трябва да се пренесе в тренировъчния процес", каза Илиана Раева.