Ще бъдем ли глобени, че сме струпани толкова много хора на едно място, пита Кръстина Таскова

„Воля” пита Оперативния щаб дали депутатите нарушават разпоредбите. Това съобщи в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатката Кръстина Таскова.

Тази сутрин тя и Веселин Марешки влязоха в пленарна зала със защитни облекла.

„Днес сме изпратили писмо до Националния кризисен щаб дали имаме право да стоим така струпани на едно място, нарушители ли сме на закона и ще бъдем ли глобени”, каза Таскова.

„Ами ако в момента там има един заразен депутат? Какво се случва? Тези хора се срещат с голяма част от населението”, попита депутатката.

Таскова отправи критики към колегите си в парламента, че се бавят с гласуването на закона за извънредното положениет.

„Днес 2 часа обсъждаха заглавието на закона. Ако работят с тези темпове, извънредното положение ще бъде отменено, а законът още няма да е гласуван”, каза Таскова.

Според нея до 1-2 седмици хората ще искат да се върнат на работа. „Възрастните хора – прибрани вкъщи, обезопасени по максимален начин, всички да се грижим за тях. Младите хора по най-бързи начин, след медиците, да получат предпазни средства и да започне да се връща икономиката към нормалния си ритъм на живот”, каза Таскова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП