„Трябва да помислим не какво сме загубили, а какво сме спечелили”, добави психологът

„Важно е да знаем, че ще преживеем така наречения адаптационен синдром. Ще ни отнеме известно време да се ориентираме в ситуацията и да преформулираме начина си на живот, да снижим тревожността, адаптирайки се към новия начин на живот”. Така коментира ситуацията около коронавируса психологът Ани Владимирова. 

Как да се справим със стреса от извънредното положение?

„Трябва да помислим не какво сме загубили, а какво сме спечелили. Много е важно да направим график и ритъм на деня. Няколко са сферите, които позволяват на човек да функционира нормално. Това са физическата, менталната и социалната активности”, добави Владимирова. 

Как да работим от вкъщи, без да се побъркаме?

„В момента се вижда какво ние можем да направим за другите. Лекарите могат да лекуват, виждаме колко можещи да пеят има. Когато не можете да правите нещо – усъвършенствайте се”, посочи психологът. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП