Има заразени сред персонала

Поставиха под карантина интензивното отделение на столичната белодробна болница заради случаи на заразени с COVID-19 от персонала.

Около 20 души - лекари, медицински сестри и санитари и пациенти са затворени. Те са изключително притеснени, защото им се налага да работят.

„Не цялата болница е под карантина. Става въпрос само за интензивното отделение“, обяви началникът на РЗИ София Данчо Пенчев.

Общо 186 са заразените с COVID-19 у нас

Служителите на отделението заявиха пред NOVA, че нямат информация някой от персонала да заразен. Имат пациент - лекарка от друга болница, с една положителна и една отрицателна проба. Не било сигурно дали действително е заразена.

Междувременно началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски коментира, че едва ли до април епидемията ще отшуми. 

ЗА ПАНДЕМИЯТА ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Разказ на българин, бил под карантина в Ухан

„Не допускам, че до средата на април положението ще бъде овладяно. Математическите анализи, които се правят при нас и в БАН, показват, че се намираме в дъното на изкачването. Кога ще се изкачим и с каква скорост – не можем да кажем“, поясни Мутафчийски. По думите му вероятно пикът на болестта ще бъде до 2-3 седмици. 

Не е ясно дали извънредното положение ще бъде удължено. В момента има 30 души заразени с COVID-19 в болниците у нас.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП