Темата коментира председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов

“Бизнесът не иска от държавата пари, за да си плаща наеми, кредити. Бизнесът искаше данъчна ваканция, която не опрощава данъци, а ги отменя за периода на кризата, в който предприятията не работят. Ние искахме заплатите на персонала да бъдат поети от държавата“. Това заяви в ефира на „Плюс-Минус.Коментарът след новините“ председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Асоциацията на заведенията: Протестът ни беше яхнат политически

Той обясни, че малкият и среден бизнеси държат близо 80% от икономиката. Според него България е единствената страна, в която държавата иска от бизнеса да се плащат данъците.

Хотелиери и ресторантьори искат по-ниско ДДС и регламентиране на бакшиша

По думите му заедно с Щаб за коронавируса трябва да има и Икономически кризисен щаб. „За март месец сме покрили заплатите на персонала. Ако държавата не вземе никакви мерки, половината предприятия няма да отворят. В туристическия бранш има 250 000 души заети, а общо са 500 000 с гравитиращите бизнеси около него. Ако сега се изтрият 1 300 души, от април ще се регистрират по 4 000 на ден“, каза още Алибегов.

Повече по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП