Това твърдят световни агенции

Авторитетните издания Wall Street Journal и The Chronicle твърдят, че е установен нулевият пациент в Ухан - първият носител на коронавируса. В изтекли в интернет документи, за които се твърди, че са от Китай, се казва, че първата заболяла е продавачка на стриди на пазара в Ухан.

Борис Джонсън е болен от коронавирус (ВИДЕО)

Вей Гуиксиан имала симптоми на болестта още на 10 декември миналата година. Тя потърсила помощ в местна клиника, но лекарите там й казали, че заболяването й не е нищо особено. След прегледа жената се върнала на работното си място и продължила да обслужва клиенти и да контактува с колеги. Състоянието й обаче се влошило и тя отишла на преглед в голяма болница. Медикът, който я прегледал, не могъл да установи какво точно й има. Предписал й медикаменти и я изпратил да се лекува вкъщи.

Още няколко дни по-късно обаче Вей била приета в болница в изключително тежко състояние. Междувременно били регистрирани още доста случаи на пациенти в Ухан с подобни на нейните симптоми. 

Принц Чарлз е с коронавирус

Чак на 31 декември Вей Гуиксиан е поставена под карантина, след като лекарите установяват връзката между нарастващите случаи на болестта и пазара. Според изявление на местните здравни власти от 31 декември, жената е една от първите 27 пациенти, диагностицирани с COVID-19, както и един от 24-те случая, които са свързани с пазара в Ухан. Смята се, че тя се е заразила от тоалетната на пазара, където ходели и продавачите на месо от диви животни. Нейни колеги и почти цялото й семейство също били с коронавирус.

След престой в болница 57-годишната Вей е изписана. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП