От стартирането на кампанията на здравното министерство минаха 10 дни

Продължават дарителските акции, за които NOVA ви информира. Близо 3 милиона лева събра дарителската кампания за борба с коронавируса на здравното министерство. От старта й преди 10 работни дни досега натрупаната сума е над 2 ,9 милиона лева. Дарителите са общо 766 физически лица и фирми.

Най-големите от тях до момента са Vivacom и United Group с 900 000 лева. Депутатът от ДПС Делян Пеевски е дарил половин милион, а „Елаците-мед” АД - 200 000. ДПС дариха общо 101 000 лева, а Слави Трифонов - 100 000.

От партия ГЕРБ дадоха също 100 000 лева, толкова са и средствата, предоставени от „УниКредит Булбанк”.

Сред дарителите с по 50 000 лева се нареждат фирмите „Джи Си Ар”  ЕООД, МЕТАЛИКА-АБ ЕООД, „Натур –продукт” ООД, както и Камен Печов.

С дарението си и за министерство на здравеопазването Делян Пеевски става най-големия дарител в кампанията за справяне с COVID-19. Досега той е предоставил помощ в размер на над 2 милиона лева. Средствата са разпределени между здравното ведомство, трите най-големи столични болници, както и здравни заведения извън София.

Четири от големите минни компании у нас предложиха на правителството да заплатят за транспорта на консумативите и оборудването от Китай. Те са необходими на медиците в борбата с COVID-19. Това заяви за NOVA Николай Вълканов, заместник-председател на КРИБ.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си