В страната намаляват смъртните случаи, но мерките остават затегнати

Европа поглежда с позитивизъм вероятно към изхода от кризата с коронавируса. И в Италия, и в Испания, и във Франция намалява броят на смъртните случаи.

Във Франция бяха регистрирани най-нисък процент на починали от COVID-19 за денонощие – 357. Премиерът на Франция Едуард Филип все пак заяви, че все още е рано хората да се радват.

Броят на болните от COVID-19 в света вече е над 1 милион

„Нека гледаме на последните резултати с голяма предпазливост”, заяви Жером Саломон, директор на здравната агенция. „Това прогресивно намаляване на болните, по-ниският процент на  приетите в болници, е позитивно за здравните работници. Но те все още са поставени под голямо напрежение. Нека бъдем внимателни. Едва през следващите 2-3 седмици ще разберем ефекта и резултатите от тази карантина”, заяви Саломон.

Франция отчете най-високия брой смъртни случаи от COVID-19 от началото на пандемията

„Вероятно, когато моментът дойде, няма да подходим към пълно и едновременно отменяне на карантината”, заяви министър-председателят Едуард Филип. „Процесът ще се случи поетапно и няма да бъде еднакъв за всички. Екипи вече работят за намиране на най-оптималния план за излизане от периода на карантина. Възможните сценарии са няколко”, заяви Едуард Филип. „Питате ме за масовите тестове след карантината. Със сигурност ще се връщаме многократно към този въпрос, защото въпросителните са много. Когато говорим за тестове, трябва да знаем за кои точно тестове говорим, да тестваме кой и за какво и най-вече за възможностите ни да ги произвеждаме”.

До 15 април е наложената карантина, по-всяка вероятност ще бъде удължена.

Информация: Петя Желева

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си