Търговците в епицентъра на заразата не се притесняват да работят

В Китайския град Ухан отново се продава месо на открито. Само дни, след като падна карантината, търговците на месо по сергиите са на своите места на така наречените мокри пазари. Там редом със свинското, пилешкото и морските дарове се предлагат и живи диви животни от всякакъв вид, натрупани в тесни клетки.

Имунолог с Нобелова награда предупреди да внимаваме с кутиите от готова храна

Според най- разпространената версия- именно заразено месо от диви животни, продадено на пазар в Ухан е дало началото на болестта. Не изглежда това да притеснява китайците в града, който доскоро беше под пълна блокада и хиляди изгубиха живота си. Търговците имат обаче една тревога - липсват клиенти.

Норвегия: Поставихме разпространението на коронавируса „под контрол“

"Тази епидемия продължи прекалено дълго. Никой не прави пари, докато сме затворени у дома. Както виждате отворихме, но още няма клиенти. Обичайно имаше много повече. Това ще донесе парични затруднения", казва продавачката на месо Женг.

"Хората във Ухан още се страхуват. Мислят че да се излиза навън не е сигурно и предпочитат да си стоят у дома", казва Сьонг.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП