Доброволци от града подготвят пакети и ги раздават по кварталите

Български роми, емигранти в чужбина, изненадаха семейства в затруднено положение в Шумен. Заминалите на работа в Европа шуменци помагат с финансови средства за купуване на хранителни продукти в момент на криза. Доброволци от града подготвят пакетите и ги раздават. Те са за всички хора, които са в нужда - независимо от техния етнос.

Даренията за болниците стават все повече

Росица Симеонова е част от екип, раздаващ помощта от българите в чужбина. Тя е здравен медиатор в Шумен и също е дала заплатата си в подкрепа на хората в нужда, веднага след като беше обявено извънредното положение. Споделила в социалните мрежи добрия пример.

"Още същия ден наш близък приятел от Германия се обади. Казва се Свежен. Той изпрати пари, направихме торбички и от него. Има и много други хора, на които се изпращат пари – в кварталите "Витоша", "Бялата пръст" и "Дивдядово", каза още Симеонова.

ЗАЕДНО СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА: Все повече дарители подпомагат борбата с COVID-19

Така тя неусетно започнала да координира и даренията от чужбина. Само за няколко дни събраната сума надхвърлила 3000 евро. Средствата се използват само за хранителни пакети. Бързо е направен план за това на кого да бъдат раздадени те.

"Като здравни медиатори с колегата познаваме много добре районите и знаем кои са крайно нуждаещите се семейства", обясни Росица. 

КОГАТО ДОБРОТО Е ЗАРАЗНО: Доброволци направиха шлемове за лекарите на първа линия

Хората, заели се с раздаването на пакети, вярват, че доброто трябва да се види от всички. Инициативата се разраства и ще излезе от рамките областния град. Ще стигнат и до селата, заявиха доброволците.