Конгресът вече е приел три законопроекта за помощи във връзка с коронавируса, включително основния пакет от 2,2 трилиона долара

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще поиска от Конгреса да одобри отпускането още 250 милиарда долара за стимулиране на малкия бизнес в условията на спряла икономика заради коронавирусната пандемия, предаде БТА. Искането на държавния глава създава нова конфронтация по въпроса за помощта, отбелязва Асошиейтед прес.

За 3 месеца френската икономика се е свила с 6%

Министърът на финансите Стивън Мнучин заяви, че са необходими още пари за популярната нова Програма за защита на заплатите на стойност 350 милиарда долара, която заработи в петък миналата седмица, но бързо бе опустошена, след като компаниите се нахвърлиха на възможността за безвъзмездни на практика заеми до 10 милиона долара. Целта е да продължи изплащането на възнаграждения на служителите, принудени да си останат вкъщи, припомня АП.

Заемите за тези компании могат да бъдат опростени, ако се използват за основни разходи и заплати, уточнява ДПА.

Директорът на КРИБ: Благодарни сме, че парламентарните комисии прецизираха мярката 60/40

По думите на Тръмп програмата ще помогне американците да останат на работа и така да се допринесе за бързо и цялостно възстановяване.

Мнучин потвърди, че води разговори с лидерите на републиканците и на демократите за допълнителни 250 милиарда долара, за да се гарантира, че малкият бизнес ще получи парите, от които се нуждае. Конгресът вече е приел три законопроекта за помощи във връзка с коронавируса, включително основния пакет от 2,2 трилиона долара.

БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ COVID-19: Бързи мерки и тежки последствия

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП