С д-р Елена Методиева в разговор по Skype ни среща Диана Найденова

За коронавируса от първо лице пред NOVA говори български лекар в Лондон. Доктор Елена Методиева завършва медицина у нас през 2001 година. След като 2 години работи за "Лекари без граници", продължава своя професионален път в Англия, където специализира "Обща медицина и вътрешни болести". Понастоящем  тя управлява медицински център в английската столица и обучава специализиращи доктори от Оxford Deanery.

Жена с COVID-19: Приятелите ми не искаха да говорим дори по телефона, страхуваха се (ВИДЕО)

Преди 11 дни лекарката дава положителен резултат при тест за COVID-19. Преди 4 дни се разболява и съпругът ѝ, който също е доктор. "Чувствам се вече по-добре. Имах мускулни болки, болки в гърлото, главоболие. На четвъртия ден започна суха кашлица. Най-тежкото, което ме сполетя е, че имах затруднено дишане за 2-3 дни", каза д-р Методиева.

ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Мерките срещу COVID-19 в Китай

По думите ѝ болките в гърдите са ѝ създавали изключителен дискомфорт, но благодарение на силната ѝ вяра се възстановява.

Д-р Методиева допълни, че мъжът ѝ е имал температура 39 градуса и половина, но въпреки кашлицата няма проблеми с дишането.

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП