Той осигури за спешните екипи и 1 500 защитни облекла

Депутатът Делян Пеевски направи ново дарение за медиците. Този път той предостави безвъзмездно за персонала на "Спешна помощ" в София 500 предпазни маски и още 500 очила. Той осигури за спешните екипи и 1 500 защитни облекла, съобщава DarikNews.

Пеевски направи и поредно дарение за Военномедицинска академия, този път предостави на лечебното заведение 700 теста за коронавирус.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Делян Пеевски дарява 60 000 лв. на АГ болницата във Варна

Народният представител се оказа най-големият дарител до момента за лечебните заведения и медиците, като предостави медицинска апаратура - респиратори, консумативи, защитни средства и тестове за близо 3,5 млн. лв. Дарения бяха предоставени и за възнаграждения на медиците на първа линия в битката със заразата.

Те бяха разпределени не само за големите софийски болници като "Пирогов", ВМА, "Александровска" и "Софиямед", но и за много лечебни заведения в страната.

Компании и частни лица продължават да даряват за борбата срещу COVID-19

След като стана ясно, че няма достатъчно тестове за жителите на Банско и планирания там скрининг за коронавирус, Пеевски дари 2 000 теста, които с вече осигурените дават възможност да бъде тествана 1/3 от населението на курортното градче.

Преди ден пък Пеевски се отзова на апела за помощ на АГ болницата във Варна, която спешно трябваше да закупи реанимационна апаратура за новородени. Депутатът предостави като дарение 60 000 лв., които акушер-гинеколозите ще използват за покупката на кръвно-газов анализатор и респиратор за бебета.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот