По-рано от прокуратурата го обявиха за общодържавно издирване

Бившият депутат и настоящ общински съветник Волен Сидеров беше обявен за общодържавно издирване, след което сам се яви в СДВР. По информация на NOVA той ще бъде задържан за 24 часа и ще прекара нощта в столичното 3 РУП.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Волен Сидеров отиде в сградата на СДВР около 13:30 часа, придружен от членове на партия „Атака” и екип на партийната телевизия. Срещу Сидеров са повдигнати две обвинения. Едното е за това, че призовава за нарушаване на правилата на извънредното положение и карантината, приканвайки хората да излязат на Великден. Второто обвинение е за заплахи към длъжностни лица от ефира на партийната телевизия.

50 000 лева гаранция за Сидеров, наредиха принудителното му отвеждане в СДВР (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вчера Сидеров трябваше да се яви в СДВР, за да получи обвиненията. Той обаче само се доближи до входа, не предостави документ за самоличност и напусна района на СДВР. Това наложи да бъде обявен за общодържавно издирване. Освен това вчера му беше поставена гаранция от 50 000 лева.

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.