Бившият депутат е обвинен в 2 престъпления

Волен Сидеров  - с две обвинения от прокуратурата и гаранция от 50 000 лева заради призиви за неспазване на извънредните мерки. От полицията пък пуснаха заповед за принудителното му довеждане.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Обвиненията бяха повдигнати на Волен Сидеров след като той призова българите да не спазват разпоредбите в извънредното положение.

Разследват Сидеров заради призиви за нарушаване на извънредните мерки

Има информации, че тази вечер Волен Сидеров е бил в офиса на партийната телевизия, която се намира на площад „Славейков” в София. Отпред имаше полиция.

По-рано днес Сидеров беше извикан на разпит в СДВР. Той се яви, но се оказа, че е отказал да представи документ за самоличност, след което си е тръгнал. Разпоредено е да бъде отведен принудително там.

Предявено му е обвинение за това, че е попречил за връчването на призовката му. Образувано е и досъдебно производство за заплаха срещу полицай и прокурор, за да не му бъдат повдигнати обвинения.

 

 

„Сега ще вляза да попитам как така нещо, което е досъдебно производство, се съобщава на медиите, което те нямат право да го правят”, заяви Сидеров пред журналисти по-рано през деня. „Не знам за какво съм призован. Разследващият полицай вчера излъга – каза на адвокатите, че ще бъда като свидетел. Сега обясни, че съм вече обвиняем”, допълни Сидеров.

„Не сме се запознали, не знаем нито какво е обвинението, нито какъв е предметът на проверката. Знаем само номера на досъдебното производство”, заяви адвокатът на Сидеров.

По информация на NOVA след като бъде намерен, Волен Сидеров ще бъде задържан.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!