Причината е снимка, на която се вижда как вицепремиерът седи на пейка в градинката пред Народния театър

На вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов е съставен акт за нарушаване на мерките за сигурност, които са взети в страната. Причина за акта е снимката, която преди дни обиколи социалните мрежи. На нея се вижда как Каракачанов е седнал на пейка в градинката пред Народния театър, а освен това не спазва и отстояние от събеседника си. Глобата, която министърът получи, е до 300 лева. 

СДВР започна проверка на вицепремиера Красимир Каракачанов

До момента в страната досъдебните производства са 789, актовете по закона за здравето са 5 889, като от тях 2534 са за неносене на предпазна маска.

Иванов: Няма да се допуска безцелно движение на хора по празниците (ВИДЕО)

„Аз се обадих на моя колега Младен Маринов и го помолих да се направи проверка. Не бях седнал в тревните площи в парка, а на пейка на плочките пред Народния театър. Днес имах среща с представителите на полицията, оказа се, че мястото е част от парка. Беше ми съставен акт за нарушение, за 300 лева. Ще си платя глобата. Законът е затова, за да се спазва”, заяви Каракачанов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!