Тя е била изписана от болница в добро състояние

Жена на 106 години е изписана от Градската болница в Бирмингам, след като се е излекувала от COVID-19, предаде БТА. Смята се, че Кони Тичън е най-възрастният жител на Великобритания, преборил заболяването.

Как медицинска сестра се излекува от коронавирус в домашни условия?

От лечебното заведение съобщават, че столетница е била приета за лечение в средата на март с предполагаема пневмония. Скоро след това Кони Тичън е била диагностицирана с Ковид-19. През декември миналата година е претърпяла операция за подмяна на тазобедрена става. "Чувствам се голяма късметлийка, след като успях да се преборя с този вирус. С нетърпение очаквам да видя семейството си", споделя тя.

За разлика от Кони Тичън, друга британка на преклонна възраст - Хилда Чърчил, няма този късмет. Миналия месец 108-годишната жена умира в Салфорд, Манчестър, само 24 часа, след като е дала положителен резултат за болестта. Близките й споделят, че най-мъчителното нещо за тях е, че не са могли да бъдат до нея през последната седмица от живота й.

Как лекарите от Пловдив спасиха интубирания с COVID-19 мъж?

"Баба често казваше, че няма да живее вечно, но на моменти имахме чувството, че ще бъде точно така. Тя беше несломима. Ако не беше Ковид-19, баба още щеше да е нас", казва съкрушеният й внук Антъни Чърчил.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!