Разказва Евелина Цакова

Бивша медицинска сестра пребори коронавируса в домашни условия. Мислила си, че е болна от грип тип Б, а след това развила пневмония и дала положителна проба за заболяването. 

„Когато обявиха грипната епидемия, имах симптомите на коронавирус, без да знам, че са за него – силна хрема, възпаление на очите, все едно са ми осветени с електрожен, ненормален конюктивит, много силни болки в гърлото. Веднага се усетих и започнах да вземам антибиотици. 10 дни вземах първия такъв“, сподели в предаването „Здравей, България“ Евелина Цакова.

Д-р Симидчиев: Колективният имунитет не е стратегия, а цел

Четири дни след спирането на антибиотика обаче се почувствала отново зле. „Болката в гърлото слезе към гърдите. Започнах да се задушавам, но леко. Имах бодежи в ляво. Разбрах, че може би е пневмония. Започнах да вземам вторият антибиотик. При втората атака температурата ми достигаше до 38 градуса. За мен това е много странно, тъй като почти не вдигам температура“, обясни бившата медицинската сестра.

Първа жертва с коронавирус на самолетоносача „Теодор Рузвелт“

Тя допълни, че три дни не се е хранила. След това потърсила помощ от директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Направен й е бърз тест за коронавирус, който се оказал положителен.. Проведено е лечение. А в момента продължава да взема изписаните лекарства.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!