49-годишният старши сержант от Карлово беше на апаратна вентилация

Изписаха първия интубиран пациент с COVID-19 у нас. 49-годишният военнослужещ от Карлово пребори коронавируса след седмица на апаратна вентилация в специализираното отделение на болница "Пълмед" в Пловдив.

Излекуваха пациент с коронавирус след 7 дни на апаратна вентилация в болница в Пловдив

Лекарите от лечебното заведение споделят, че са много щастливи от добрата развръзка и ще продължат да работят с пълни сили.

„Пациентът беше приет в не толкова тежко състояние. Имаше температура, кашлица, отпадналост. При направените изследвания и потвърдената проба се видя, че има тежка дихателна недостатъчност. Наложи се интубация. Бяхме учудени, защото той сам слезе от линейката и видимо нямаше сериозен проблем. 7 дни беше на апаратна вентилация. След като излезе от комата, каза, че е много щастлив, че ни вижда. Нямаше спомени за датата и това, което му се е случило. Спазихме препоръките за лечение с хлорохин, антибиотици. Предполагаме, че се е заразил от негов близък, който е бил в Англия", разказаха лекарите на първа линия. По думите им от болницата са изписани още двама пациенти с COVID-19, но техните случаи били по-леки. 

Изписват от болницата в Плевен 69-годишен пациент, излекуван от COVID-19

В момента в болницата има трима настанени с коронавирус, като едната жена е с придружаващи заболявания и е на апартна вентилация.

Повече гледайте във видеото.

Лекари от цялата страна аплодираха хората, останали си вкъщи (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот