Кристина решава, че не може да стои безучастно след настъпването на коронавируса у нас

Когато коронавирусът преминава границите и на нашата страна, Кристина решава, че не може да стои безучастно. Намалява производствения капацитет на собствения си бизнес, за да може да отдели материал и време за производството на предпазни шлемове. Днес е произвела вече над 400. Всички те са дарени на болници в цялата страна.

Пристигна първата пратка медицински материали от Китай (СНИМКИ)

Кристина е майка на 2-годишно момиченце. Доскоро работела в уеб агенция. Когато Елеонора се появила в живота й обаче, я вдъхновила за промяна.

„Исках да направя нещо, което да има стойност за хората и най-вече за майките с деца”, споделя Кристина.

Донесла вкъщи 3D принтер и след безброй опити и безсънни нощи произвела първата си формичка за сладки. В началото получавала по 2 поръчки на ден. Днес - по 50. Купила още принтери, наела помещение и двама служители.

Български пилот достави медицински консумативи от Китай (ВИДЕО)

Пандемията, която промени живота ни, разтърсила и Кристина. Преди три седмици решила, че полезна може да бъде и тя. Намалила производствения капацитет на формичките за сладки и на половината си 3D принтери започнала да произвежда предпазни шлемове. Файлът, който програмира дизайна им, е одобрен на международно ниво. И шлемове, като тези на Кристина, се използват в цял свят.

„Произвела съм около 400 броя за болниците в Ямбол и Момчилград и за община Велико Търново. Дарила съм и на частни лица, които работят с много хора”, каза Кристина.

САЩ дава на България половин милион долара за справяне с кризата около COVID-19

Дали ще шие маски, ще дарява спирт, ще произвежда шлемове или просто ще помогне на човек в нужда - Кристина вярва, че в ситуация като настоящата да прави добро трябва и може всеки.

„Засега имам и финансовата възможност, и физическата възможност да ги произвеждам, тъй като след като се произведат на машините, трябва да ги сглобя, което си отнема доста време. Но ще дам всички от себе си, докато има нужда и докато мога да ги дарявам”, добавя Кристина.

Всеки, който смята, че помощта на Кристина би могла да му бъде полезна, може да се свърже с нея във Facebook.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.