Това досега не се е случвало през 68-годишното й властване

Британската кралица Елизабет II пожела 94-ият ѝ рожден ден на 21 април да не бъдеотбелязан тази година с топовни гърмежи,както обикновено, защото това не би билоуместно на фона на пандемията от новиякоронавирус, съобщи БНР.

Кралица Елизабет II изпрати монети за спомен на 188 възрастни британци

Това досега не се е случвало през 68-годишното властване на кралица Елизабет II. Топовни гърмежи отбелязват годишнини и рождени дни и на други членове на британското кралско семейство.

Великобритания е насред пика от заболели от новия кoронавирус, като починалите са вече повече от 14 000 души. Страната е на пето място по смъртност в света.

Хари и Меган раздаваха храна на болни хора в Лос Анджелис (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Няма да отбелязваме рождения ден на Нейно Величество по какъвто и да е специален начин“ заради кризата с коронавируса, каза източник от Бъкингамския дворец.

Миналия месец дворецът предупреди, че парадът за официалния рожден ден на кралицата през юли няма да е в традиционната си форма заради ограниченията са събиранията на обществено място.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.