Неразрешеният протест беше срещу правилата, които забраняват събиране на повече от двама души

Полицията в Берлин разпръсна неразрешен протест срещу правилата, които забраняват събиране на повече от двама души. Няколкостотин демонстранти излязоха на наречено от самите тях „хигиенно бдение“, за да се противопоставят на мерките.

Европа отчете мрачен рекорд на заразените с COVID-19

Организаторът, група наречена „Център за комуникация за демократична съпротива“, призова участниците да спазват 2 метра разстояние помежду си и да носят маски. Групата твърди, че защитава конституцията, либералните права и демокрацията на фона на новите правила.

„Тук сме заради мерките за борба с вируса. Нашата задача е да се уверим, че те се спазват, точно както правим, когато предприемаме действия срещу престъпността. Затова сме тук”, обясни директорът на полицията в Берлин Аня Диркше.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!