Нормалната работа на всички други клиники, които приемат пациенти, продължава

Отделението по хематология в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е постравено под карантина. Това съобщиха от лечебното заведение, като уточняват, че нормалната работа на всички други клиники, които приемат пациенти, продължава.

Абсолютен рекорд на регистрираните нови заразени с COVID-19 у нас

Преди да постъпят за лечение в здравното заведение, всички пациенти се тестват с бърз тест за коронавирус и им се измерва температурата, както на входа на болницата, така и в съответния приемен кабинет. Болни, чийто резултат е съмнителен или имат симптоми за вирусна инфекция, се изследват и с PCR тест, какъвто вече се прави в Лабораторията по порфирии и молекулярна диагностика на чернодробни заболявания. УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е закупила за целта 2000 комплекта със собствени средства.

В момента е ограничена дейността единствено на Отделението по хематология, което е поставено под карантина заради трима болни с установена коронавирусна инфекция. Те са изолирани в специално обособено инфекциозно отделение, оборудвано с необходимата апаратура и всички необходими предпазни средства.

Огнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен

Вчера е извършена пълна дезинфекция и на Клиниката по гастроентерология, където също има положителен пациент, както и лекар, които са били в контакт с онко пациента, от който тръгва заразата. Преди да постъпи за лечение в хематологията, той за кратко е бил в една стая с пациента от гастроентерологията, тъй като освен с хематологично заболяване (остра левкемия), е и с вирусен хепатит.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!