Тествани са 400 шофьори от гаражите "Малашевци" и "Дружба"

От всички 400 тествани шофьори в столичния градски транспорт, само един е дал положителна проба за COVID-19. През последните дни водачът е бил в отпуск и не е бил контактен с останалите си колеги. Тестът му ще бъде повторен, за да се потвърди резултатът му.

Започна тестването за COVID-19 на шофьорите на градския транспорт в София

Изследването на водачите започна от гаражите "Малашевци" и "Дружба", тъй като там работят двамата първоначално установени шофьори, носители на вируса, обясни пред БНР председателят на транспортната комисия към Столичния градски транспорт Карлос Контрера.

Направените тестове за COVID-19 у нас са над 26 хиляди, заразените - 878

"Пробите не са установили други заразени. Мисля, че за едни такива големи предприятия като автотранспорта, електротранспорта, тези случаи са по-скоро резултат от някакви контакти в личния живот, отколкото упражняването на професията. Знаете, че са много строги мерките в обществения транспорт", заяви той.

Четирима починали с COVID-19 у нас за изминалото денонощие

Предстои проби да бъдат взети на водачите в гараж "Земляне", а след това и на водачите в столичния електротранспорт.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!