Разпореждането е от Районната здравна инспекция

Районната здравна инспекция в Благоевград разпореди временно затваряне на вътрешното отделение в частната болница „Пулс“, където двама пациенти с пневмонии се оказаха заразени с коронавирус, предаде БНР. 

Девет са положителните проби от спешното изследване в Симитли, където преди два дни се оказа, че служител на общинската администрация е болен от коронавирус. Заради съпътстващи заболявания снощи той е бил преместен в интензивното отделение.

1188 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, има още двама починали

Три от новозаразените са деца, потвърди директорът на Районната здравна инспекция, д-р Калоян Калоянов. „Девет случая от тези 11 са контактни на пациента, който е от Симитли, работи в общината. Това са членове на неговото семейство. Всички други от община Симитли са отрицателни. Другите два случая са на хора от Благоевград, те са в „Пулс“ в момента под наблюдение. Предстоят дезинфекция на отделението, спиране на приема към момента, изследване на всички контактни пациенти плюс персонала“, каза той.

Лекар от Спешна помощ в Пловдив е с положителна проба за коронавирус

Под карантина са поставени всички близки и контактни лица на болните от коронавируса. Те ще бъдат наблюдавани от личните лекари и при необходимост хоспитализирани.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

.